OVEREENKOMST SANERING GASFABRIEKSTERREINEN

Komende woensdag ondertekenen gedeputeerde Ada Wildekamp (Milieu, Water, Energie en Groen), Hans Pont (directeur-generaal Milieu, ministerie van VROM) en bestuurders van 14 Noord-Hollandse gemeenten een intentieverklaring voor de bodemsanering van voormalige gasfabriekterreinen in Noord-Holland. De ondertekening vindt plaats in de Oosterkerk in Hoorn.

De intentieverklaring betekent een nieuwe, krachtige impuls voor de bodemsanering van 22 ex-gasfabriekterreinen, waarvan er ook een in Schagen ligt. De provincie Noord-Holland heeft hiertoe het initiatief genomen op grond van haar bevoegdheden op het gebied van de bodemsanering en de ruimtelijke ordening. Hierbij heeft de provincie de rijksoverheid, de betrokken gemeenten en het energiebedrijf NUON om de tafel gebracht.

De inzet is binnen twee jaar te starten met een programma om alle saneringen geclusterd door marktpartijen te laten uitvoeren. Zo’n clusteraanpak wordt een primeur voor Nederland. De totale kosten bedragen circa 100 miljoen gulden.


Publicatiedatum: 26 mei 2000
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: