Ornamenten Trapmancomplex onthuld

SCHAGEN – In het nieuwe appartementencomplex aan De Laan in Schagen zijn naast de ingang aan beide zijden de twee historische ornamenten van Drukkerij Trapman opgenomen die jaren op die plek stond.

De onthulling werd gelijktijdig aan de ene kant gedaan door wethouder Jelle Beemsterboer en de andere kant door Co Wiskerke en Hans Paans die zich sterk hebben gemaakt voor de plaatsing van de ornamenten.

Jarenlang lagen de stenen sculpturen opgeslagen op de gemeentewerf. Ze zijn gemaakt door beeldhouwer Jan Trapman, neef van Piet Trapman die de drukkerij aan de Laan vestigde. De afbeelding op de stenen, de ‘drukker’ en de ‘uil’ verwijst naar de boekdrukkunst en de drukkerij die daar tot kort in de jaren 2000 heeft gestaan. 

Nadat het pand geen drukkerij meer was, heeft het jongerenwerk er nog jaren gebruik van gemaakt. Rond 2008 werd het pand gesloopt. 

(Foto’s en video: Vincent Clemens en Kitty Mertz)

Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: