Oranjelaan viert Paarse Vrijdag (video)

SCHAGEN – Op scholen in het hele land is het weer Paarse Vrijdag. Ook het Regius College en Vonk doen weer mee. Het thema is dit jaar ‘All day, every day’, omdat je het hele jaar door jezelf moet kunnen zijn.

Paarse Vrijdag is een jaarlijks terugkerend moment dat scholen aangrijpen om seksuele oriëntatie en genderidentiteit bespreekbaar te maken. Op Paarse Vrijdag kunnen scholieren en studenten hun solidariteit met LHTBIQ+-leerlingen tonen door het dragen van de kleur paars.

Op de locatie Oranjelaan van het Regius College was een Paarse Vrijdagmarkt en hing de hele school vol regenboogvlaggen. Ook werd er gedanst en droegen docenten paarse kleding.
Bij Vonk aan de Boomgaard in Schagen werd vrijdagochtend de regenboogvlag gehesen. Ook wordt er op beide scholen veel aandacht aan het thema geschonken in mentorlessen en maatschappelijke vakken.

Ook de jaarlijkse Paarse Vrijdag Krant wordt op de scholen uitgedeeld.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Onzinnig gedoe !
  Onzinnig gedoe ! zegt:

  Sinds wanneer vragen we aandacht voor iets wat eigenlijk heel normaal hoort te zijn ?

  Overdreven lhbtqpoyrgvds etc aandachtsvragerij !
  Links op volle toeren.
  Het moet weer in ieders gezicht opgedrongen worden.

  Je moet de personen die dit niet tolereren aanpakken. Dat zal dan in het Arabisch moeten. Zij zijn verreweg de grootste intoleranste groep samen met een hele kleine uber gelovige groep uitstervende Nederlanders.

  Iedereen respecteren en accepteren is mij van kleins af aan geleerd. Dat hoort bij je opvoeding THUIS !!!

  Met het onderwijs is het al beroerd gesteld. Ze horen/ moeten gewoon les te krijgen, en niet worden afgeleid door deze aandachtsvragerij.

  Steeds meer mensen krijgen er nu juist steeds meer een hekel aan.

  • SB
   SB zegt:

   U werkt op deze school dat u dat zo goed weet? Helaas zijn er heel veel bekrompen conservatieve mensen in Schagen en omgeving (kijk maar naar het stemgedrag afgelopen verkiezingen), en hun kinderen zijn daar de producten van. Het is dan ook helemaal niet vanzelfsprekend dat je in de Noordkop jezelf kunt zijn. Een dag als Paarse Vrijdag is zeker geen linkse hobby maar noodzaak. Noodzakelijk zodat ook uw kinderen kunnen zijn wie ze zijn en willen zijn.

Reacties zijn gesloten.