Opvang aan de Bosweg loopt eind maart af

‘t ZAND – Het college van B&W van de gemeente Schagen meldt dat de opvang van vijftig asielzoekers aan de Bosweg in ‘t Zand eind maart beëindigd wordt. 

VVD Schagen stelde in januari vragen aan het college over de opvang. De fractie was en is bezorgd over de leefbaarheid in het dorp. Er waren in de zomer klachten van omwonenden over het gedrag van sommige asielzoekers. 

De VVD had extra informatie van het college verwacht over de stand van zaken. Dat gebeurde niet. De gemeente stuurde alleen nieuwsbrieven zodra er iets te melden was over de locatie. 

Nu komt het college wel met extra informatie. B&W stelt dat er na de zomer nagenoeg geen meldingen van overlast zijn gedaan. Er is 24/7 beveiliging en er is dagelijks een locatiemanager aanwezig. 

Aan de Bosweg in ’t Zand worden sinds april vorig jaar asielzoekers opgevangen. Het betreft crisisopvang die hoogstens drie maanden mag duren, dit is inmiddels meerdere keren verlengd.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: