Optimistisch over eigen bijdrage klimaat

NOORD-HOLLAND – Twee op de drie inwoners van de provincie Noord-Holland zijn optimistisch over hun bijdrage aan een beter klimaat. 

Op de stellingen die energiebedrijf Zonneplan hen voorlegde antwoordde 67% van de ondervraagden uit Noord-Holland bevestigend. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde van 64%.

Met name de vrouwelijke helft van de ondervraagden is positief gestemd over de eigen bijdrage aan een beter klimaat. 69% van de vrouwen is van mening dat deze bijdrage ertoe doet. Onder mannen is dat 10% minder.

Volgens Frank Breukelman van Zonneplan, is bewustwording van de eigen impact essentieel om de energietransitie te doen slagen. “Dat begint bijvoorbeeld met inzicht in de hoeveelheid energie die je verbruikt. Of met begrijpen wat nou eigenlijk het begrip groene stroom inhoudt. Wanneer je dat begint in te zien word je vanzelf enthousiast om slimmer met energie om te gaan. Met dat enthousiasme wakker je je omgeving aan. Ook dát is een bijdrage leveren aan een beter klimaat”, aldus Breukelman.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Peter Scholte
    Peter Scholte zegt:

    Tja onderzoek ! Wat is er gevraagd , hoe is het gevraagd en door wie en áán wie is het gevraagd ? Zolang we dat niet weten is dit een nietszeggend artikel .

Reacties zijn gesloten.