Opnieuw vragen JA21 over Schagen Oost

SCHAGEN – De provinciale fractie van JA21 heeft opnieuw vragen gesteld over de bouw van tijdelijke woningen in Schagen Oost. 

De gemeente Schagen wil in Schagen Oost woningen bouwen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om tijdelijke woningen voor maximaal 20 jaar. 

JA21 stelde al eerder vragen waarop Gedeputeerde Staten van de provincie reageerde dat van woningbouw in Schagen Oost geen sprake kan zijn omdat het provinciaal beschermd landschap is. 

Eric Jensen van JA21 werd onlangs opnieuw benaderd door omwonenden. De wethouder van Schagen zou hebben aangegeven dat de provincie akkoord zou zijn met het woningbouwplan. De plannen zouden in een vergevorderd stadium zijn. 

JA21 wil duidelijkheid over Schagen Oost en heeft zeven nieuwe vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. Die heeft nog niet gereageerd.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
3 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Huizen voor Oekraïne moeten toch in Oekraïne gebouwd worden. Daar zijn veel woningen kapot en die mensen hebben daar een goed dak boven hun hoofd. Daar kunnen ze terecht in hun sociale omgeving.

  Beantwoorden
 2. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Oekraïners jaja no way ! Gemeente Bergen zouden ook Oekraïners komen. Een leugen , er kwamen allemaal mannen uit Iritrea.
  Geloof het niet mensen ! Dit gaat ten koste van de veiligheid voor ten minste 20 jaar

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: