Opnieuw grote controle in Schagen (video)

SCHAGEN – De politie hield maandag op het parkeerterrein bij Schagen United in Schagen opnieuw een grote verkeerscontrole.

Politie-eenheden uit Schagen, Den Helder en Texel waren actief bij de verkeerscontrole. Ook de Belastingdienst, de RDW en de Koninklijke Marechaussee waren aanwezig. Door meerdere motoragenten werden auto’s, busjes, scooters en vrachtwagens naar het parkeerterrein gestuurd. Daar werd gecontroleerd op lading, de technische staat van voertuigen en of bestuurders bevoegd waren. Voor de scooters was er een rollerbank aanwezig.

“Er gebeuren elk jaar nog steeds veel ongelukken in het verkeer. We proberen door veel te controleren het gedrag van verkeersdeelnemers te beïnvloeden. We hopen ook dat bestuurders beter gaan kijken naar de technische eisen van hun voertuigen”, zegt Marijke Kaptein van de Politie Schagen.

In november 2023 werd ook al een grote verkeerscontrole gehouden op het parkeerterrein van Schagen United. Tijdens die controle werden er 66 boetes uitgedeeld. De resultaten van de controle van vandaag worden later bekendgemaakt.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):