Opnieuw discussie over veiligheid Petten

PETTEN – Er zijn twijfels over de veiligheid rond de kernreactor in Petten. Dat meldt de NOS woensdagmiddag.

De financiële druk op de exploitant van de kernreactor in Petten zou te groot zijn. Dat leidt tot potentieel onveilige situaties en spanningen tussen de directie en medewerkers van exploitant NRG.

Dat blijkt uit een document dat in handen is van de NOS. De ernst van de situatie wordt bevestigd door meerdere personen uit kringen rond NRG.

De notitie is opgesteld door een nucleair deskundige, die door NRG was aangetrokken om orde op zaken te stellen. Bij zijn voortijdige vertrek heeft hij de directie van deze notitie op de hoogte gesteld.

In het document is sprake van “perverse prikkels” als gevolg van een lening van 82 miljoen euro die het bedrijf moet terugbetalen aan het Rijk.

Daardoor zouden commerciële doelen voorrang krijgen boven veiligheid.

De directie van NRG erkent in een reactie dat het bedrijf met financiële problemen kampt, maar ontkent ten stelligste dat dit tot onveilige situaties kan leiden. “Veiligheid staat bij ons altijd voorop”, zegt directeur Thomas Martin tegen de NOS.

Het volledige artikel van de NOS is [url|http://www.nos.nl/artikel/2130503-veiligheid-niet-leidend-bij-kernreactor-in-petten.html|hier|ext] te vinden.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: