Open Repetitie `t Scheepstuygh

SCHAGEN – Shantykoor ‘t Scheepstuygh houdt maandag 29 augustus vanaf 19.15 uur een repetitieavond in de repetitieruimte in de aula van het Regius College aan de Hofstraat 11 in Schagen.

Belangstellende mannelijke zangers kunnen             een kijkje nemen en kunnen meezingen. Het 40-koppige mannenkoor kan nog bemanningsleden gebruiken. Momenteel worden niet alleen zeemansliedjes gezongen maar oefent het koor ook voor het tweejaarlijkse Kerstconcert.

Volgens voorzitter Joop Wilbers heeft het koor net als andere koren altijd te maken met `natuurlijk verloop`. Het koor wil de stemmen krachtig laten overkomen en omdat ze ook vaak buiten zingen heb je veel mannen nodig.

De maand december wordt een topmaand voor het koor met al 8 boekingen. Het koor verzorgt in die periode concerten met afwisselende en vooral leuke meerstemmige kerstliedjes.

Gerrit van der Belt, de zeer ervaren dirigent van het shantykoor, stelt steeds hartverwarmende programma’s samen. Het koor wordt begeleid door een vijfkoppig combo. Er zijn ruim twintig optredens per jaar en ook is het koor al enkere keren op televisie geweest. Dus wil en kun je zingen, zing dan mee met ‘t Scheepstuygh.

Voor informatie en optredens kijk op de website www.shantykoorschagen.nl.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: