Op Wereldreis in Nieuwe Niedorp

NIEUWE NIEDORP – In Nieuwe Niedorp wordt zaterdag 17 september vanaf 15.00 uur en zondag 18 september vanaf 10.00 uur voor de 86e keer de Floralia aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp gehouden.

De kleurrijke `Nieropper Floor` staat dit jaar in het teken van de mooiste wereldsteden. Wandel van New York naar Bangkok, vang een glimp op van de Eiffeltoren, terwijl je langs Kopenhagen en Dubai slentert en sluit je wandeling af op festival Dahlia Days.

In de derde week van september komen vanuit alle windstreken een miljoen dahlia’s naar Nieuwe Niedorp. Hiermee worden door zo’n vijftig groepen inwoners de mooiste werkstukken gemaakt.

Beide dagen bruist Nieuwe Niedorp van de energie met livemuziek en straattheater op verschillende plekken in het dorp. Het dorp met haar karakteristieke voorsloot zijn ‘s avonds sprookjesachtig verlicht en op verschillende plekken valt het hele weekend wat te happen en te snappen.

Achter Bloembinderij Pimpernel wordt zondag de creatieve Floralia Fair gehouden met veelal handgemaakte artikelen. Nieuw dit jaar is Dahlia Days op het parkeerterrein van voetbalvereniging Nieuwe Niedorp.

Een enthousiaste groep twintigers uit het dorp heetft zelf het initiatief genomen om de Floralia aan te kleden met een festival waar DJ’s en bands uit de regio optreden. Ze gaan er een mooi feestje van maken met goede muziek, veel gezelligheid en drankjes voor een vriendelijke prijs.

Kijk voor meer informatie op de site www.floralia-nieuweniedorp.nl.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: