Ook op A7 bij Middenmeer brandende hooibalen

MIDDENMEER – Automobilisten moesten donderdagochtend vroeg rekening houden met ernstige verkeershinder op de A7 tussen Hoorn en Den Oever. Hier staken actievoerders hooibalen in brand.

De weg was in beide richtingen afgesloten en ging rond 8.00 uur weer open. Wijkagent Michel Verhagen meldde dat diverse toe- en afritten afgesloten waren.  

Het ging vannacht op meerdere snelwegen in Nederland mis. De acties zijn een vervolg op die van gisteravond, toen ook op verschillende plekken afval werd gedumpt en hooibalen in brand werden gestoken. 

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
5 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Boeren werken al jaren en doen hun stinkende best om onze natuur te onderhouden. Je ziet dit terug in nieuwe stallen, bloeiende akkerranden, liefde voor hun dieren. Hierdoor zijn de producten van prima kwaliteit en de productie vindt plaats op kleine oppervlakten per eenheid product.
  In het verleden en recentelijk zijn er altijd flinke investeringen die door banken zijn medegefinanceerd.
  Dit kabinet drukt alles gewoon door zonder overleg met de agrarische sector. Echt overleg is onmogelijk en dus zijn de boeren boos en zijn er deze acties.
  De boeren geef ik groot gelijk.
  Op nieuw verkiezingen voor een nieuw kabinet is de beste oplossing. Je zal zien hoe groot BBB gaat worden en hoe klein D66 en VVD gaan worden.

  Beantwoorden
 2. Annemieke
  Annemieke zegt:

  Boeren weten al tientallen jaren dat de natuur, het klimaat en ons drinkwater mede door hen hollend achteruit gaan. Ze weten dus ook al tientallen jaren dat ze hun businessmodel moeten aanpassen. Maar ze hebben zich laten verleiden door het grote geld, lees banken. Waarom dan nu zo kinderachtig protesteren. Ga netjes in gesprek, pas je bedrijfsmodel aan met hulp van de overheid of laat je uitkopen! Zo moeilijk is dat niet. Boeren zijn echt niet de eersten en zeker niet de laatste ondernemers die moeten veranderen hoor, dat is heel gebruikelijk en echt niet erg! En als het gaat om opvolging… ik heb ook een ander beroep dan mijn ouders. Ook dat is heel normaal!

  Beantwoorden
 3. Bender B Rodriquez
  Bender B Rodriquez zegt:

  Het wordt tijd dat dit inlands terrorisme eens echt aangepakt wordt door de regering en politie! Onschuldige burgers lastig vallen en bedrijgen om je illusie ideeën zogenaamd kracht bij te zetten is het schoolvoorbeeld van terrorisme en zou keihard aangepakt moeten worden!!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: