Ook met een visuele beperking kun je sporten

Gepland Agenda

SCHAGEN – Team Sportservice, de Oogvereniging en Zichtbaar Sportief bundelen dinsdag 7 november om 13.30 uur in Buurthuis Loet 10 aan de Loet in Schagen hun krachten om ouderen met een visuele beperking te inspireren om meer te bewegen.

Dit Beweegcafé is de eerste stap in het project ‘Merkbaar Fit’. Tijdens de bijeenkomst worden deelnemers geïnformeerd over diverse sport- en beweegactiviteiten die specifiek geschikt zijn voor ouderen met een visuele beperking.

Naast de buurtsportcoach, die informatie deelt over valpreventie, zijn ook meerdere lokale sportaanbieders aanwezig.

Als de deelname bevalt, kunnen deelnemers ervoor kiezen om in de komende weken in het kader van project ‘Merkbaar Fit’ mee te doen aan de ‘Beweegcarrousel’. Daarin sporten deelnemers onder professionele begeleiding.

Opgeven voor de bijeenkomst kan via de balie van het Oogcafé, via marcelvanbaar@quicknet.nl, via 06 – 53 36 42 18 of via www.zichtbaarsportief.nl/merkbaar-fit/.


Publicatiedatum: 1 november 2023
Categorie: Agenda
Aantal views: 61
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):