Ook energietoeslag voor middeninkomens in HK

REGIO – De gemeente Hollands Kroon start een campagne om inwoners te informeren over de extra energietoeslag voor huishoudens met een inkomen tussen 120% en 150% van de bijstandsnorm. 

“We zien in Hollands Kroon dat nu ook inwoners met een inkomen net boven het sociaal minimum meer moeite krijgen met rondkomen door de stijgende energieprijzen en inflatie”, meldt de gemeente. 

De gemeenteraad heeft daarom besloten dat inwoners met lage middeninkomens dit jaar ook recht hebben op een energietoeslag. Daarnaast wordt ‘Meedoen Hollands Kroon’ voor meer inwoners beschikbaar.

Meedoen Hollands Kroon is er voor inwoners vanaf 4 jaar. Met Meedoen is het mogelijk voor inwoners met een laag inkomen om deel te nemen aan sport- culturele- en onderwijsactiviteiten.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):