Ook brood en gebak wordt steeds duurder

WIERINGERWERF – Wat is er nou lekkerder dan de geur van vers gebakken brood in de ochtend? Maar is brood van de bakkerij in de toekomst nog wel betaalbaar? 

Gert Jan Slijkerman vertelt in onderstaande video dat niet alleen de energiekosten stijgen, maar ook de prijzen van graan, slagroom, boter en eieren. 

Deze prijsstijging heeft hij al door moeten voeren in zijn producten en door de aanhoudende inflatie is het onontkomelijk om dit in de toekomst nog eens te moeten doen. 

Slijkerman: ‘‘We hebben dit probleem met z’n allen, er is gewoon een crisis, en daar moeten we naar gaan leven.’’

Wat betreft een oplossing voor het probleem, voegt hij toe: ‘‘De overheid moet meedenken en gaan kijken wat ze gaat doen met de belastingen op energie.’’

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Jans
    Jans zegt:

    Ik begrijp niet dat de heet Slijkerman nu de publiciteit zoekt. Bij alle verhogingen in het verleden heeft hij niets van zich laten horen. De tompouce werd een maand gelden al met 14% verhoogd en dat werd nog een aanbieding genoemd ook.

Reacties zijn gesloten.