Ontwikkeling Groenoord weer stap verder

SCHAGEN – De ontwikkeling van Sportpark Groenoord in Schagen gaat een nieuwe fase in. 

Onlangs werd bekend gemaakt dat de gemeente het hockeyveld wil verplaatsen. Onder het veld moet waterberging komen om bij hevige regenval water op te vangen. 

De aanleg van het nieuwe hockeyveld is ook het startschot voor de volgende fase van het project, vertelde Martijn Breg van Breg en Breg Bouwkundig Ontwerpers maandagavond tijdens een informatieavond over Groenoord. 

Als de gemeenteraad in februari akkoord gaat, dan kan nog deze zomer met de aanleg van het nieuwe hockeyveld worden gestart. 

Er wordt verder gewerkt aan een totaalvisie voor Groenoord, inclusief inrichting van het totale terrein. 

Kim Kerdijk, strategisch adviseur van de gemeente Schagen, gaf een opsomming van de uitdagingen rond Groenoord. 

Hoe gaan de clubs met elkaar om als ze één gezamenlijke accommodatie hebben? Welke vloer komt er in de sporthal? En kunnen er padelbanen komen bij de tennisvereniging? De gemeente wil de komende tijd al die vragen gaan beantwoorden. 

Lous Kruijer van de Stichting Sportgebouwen Schagen liet mooie plaatjes zien van de nieuwe plannen. “Alleen al over de indeling van de kleedkamers hebben wij meerdere avonden vergaderd”, schetste Kruijer de complexiteit van de plannen.

Dinsdag in De Nieuwscarrousel op Noordkop Centraal Radio en op Noordkop Centraal TV een gesprek met Lous Kruijer en wethouder Puck de Nijs.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.