Ontruiming door verbrande pepernoten (video)

T ZAND – Spannende momenten voor de leerlingen van IKC de Bloeikas in ‘t Zand, want verbrande pepernoten zorgden dinsdagochtend voor een ontruiming. 

Zou de goede Sint nog komen? Die vraag hield honderden kinderen in z’n greep. En jawel, met gillende sirenes bracht de vrijwillige brandweer van Schagerbrug de goedheiligman tot het schoolplein van de Bloeikas. Vergezeld door vele Pieten liet hij direct weten dat het feest gewoon kon doorgaan. Via een rode loper betraden zij het schoolgebouw waar door de brandweer sein brand meester was gegeven.

Na een bezoek aan de Sint in de speelzaal, mochten de kinderen in een schatkamer vol cadeautjes iets kiezen om in te laten pakken door de Pieten. “We bedenken elk jaar iets nieuws. Dit was wel erg spannend, maar heel geslaagd. Morgen gaan we ons alweer voorbereiden op Kerst”, aldus Linda Mulder, event manager van IKC de Bloeikas.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):