Onthulling nieuwe Samsung Galaxy smartphones

Nederlanders zijn maar wat graag goed te bereiken. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 96,1% van de Nederlanders over een smartphone beschikt. Over het algemeen zijn hier twee kampen in te verdelen: het Apple-kamp en de Samsung-kamp. Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone van Samsung, dan is het aan te raden om nog even geduld te hebben.

Op 17 januari 2024 staat namelijk het Samsung Unpacked evenement op de planning, waar de nieuwste Samsung Galaxy telefoons worden gelanceerd. Hierbij gaat het om de Samsung S24 Serie met de S24, S24+ en S24 Ultra. Er is al het een en ander uitgelekt over de nieuwste uitgaven en wat blijkt? De S24 serie is heel vernieuwend.

Nieuw design met platte zijkanten en titanium frame

Samsung heeft met de Galaxy-S-lijn al jarenlang de meest belangrijke reeks smartphones van Samsung te pakken. De telefoons zijn ontzettend populair door de diverse mogelijkheden en de stijlvolle looks. De nieuwe serie zal verschijnen in vier kleuren: geel, violet, grijs en zwart. Voor ieder wat wils dus. Naar verwachting maakt Samsung dit stijlvolle element nog net wat beter door de gebogen schermranden van de oude telefoons te vervangen met platte zijkanten.

Door die platte zijkanten zouden gebruikers de S pen die je bij de S24 Ultra krijgt eenvoudiger kunnen gebruiken bij de randen van het scherm. Daarbij zou het Ultra-model, net als bij de Pro-varianten van de nieuwste iPhone van Apple, een frame van titanium gebruiken. Titanium is een stuk sterker dan het materiaal dat nu wordt gebruikt door Samsung, namelijk aluminium. De Ultra-variant zal overigens waarschijnlijk wat dunner worden dan de voorgangers, maar wel breder.

Samsung Galaxy S24 met betere chip en sterke accu

Een ander groot verschil in vergelijking met de Galaxy S23 serie is de chip die wordt gebruikt. Vorig jaar zat er in alle versies van de S23 een Snapdragon-chip. Het kloppende hart van de serie van aankomend jaar zal echter bestaan uit de eigen nieuwe Exynos 2400 als de nieuwe Snapdragon 8 Gen 3 chip. In Europa zullen we waarschijnlijk alleen te maken krijgen met de Exynos 2400 chip; een sterke 10 core-cpu met twee keer zoveel grafische kracht als de vorige.

Kijken we naar de accu van de nieuwe serie smartphones, dan gaan de geruchten dat er met name bij de Samsung Galaxy S24 Ultra een flinke verbetering te zien is. Deze smartphone is sowieso het paradepaardje van Samsung, dus wanneer je voor de beste variant wil gaan, weet je waar je moet zijn. In de nieuwe S24 Ultra zit een 5000 mAh-accu, die je de hele dag kunt gebruiken. Eén minpuntje is de laadsnelheid; die ligt weer op 45 Watt.

Extra heldere beeldschermen en een verbetering van camera

Wat ook interessant is om te weten, is dat de Samsung Galaxy S24 serie extra heldere beeldschermen krijgt: LTPO-oled-schermen met 120-Hz-verversing. Dat zegt een gemiddelde gebruiker niet heel veel, maar wat dit vooral betekent is dat je de telefoon beter kunt gebruiken op een plek met veel licht zoals in direct zonlicht. De piekhelderheid zal waarschijnlijk 2500 nits worden in plaats van de vorige 1750 nits; een flinke verbetering dus.

Natuurlijk moeten we het ook even hebben over de camera op de nieuwe telefoons. Dat is een van de onderdelen die de meeste mensen in Noord-Holland en de rest van Nederland belangrijk vinden. Het zal waarschijnlijk vooral de S24 Ultra zijn die een betere camera krijgt. Met een hoofdcamera van 200 megapixel, een 12 megapixel ultra groothoekcamera, een 50 megapixel telelens met 10x (!) optische zoom en nog een tweede 10 megapixel telelens met 3x optische zoom is een hele goede upgrade.

Praktische informatie over de Samsung S24 Serie in 2024

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe Samsung S24 Serie? Dat snappen we helemaal. Je zal toch nog echt even geduld moeten hebben voordat je zo’n nieuwe smartphone aan kunt schaffen. De bovenstaande specificaties zijn zaken die zijn uitgelekt. Hoewel ze van betrouwbare bronnen komen, is het nooit met 100% zekerheid te zeggen of dit de uiteindelijke toestellen gaan worden. Over de praktische informatie kunnen we je ook nog wat meer vertellen:

  • Meer informatie: 17 januari is de lancering van de nieuwe toestellen.
  • Releasedatum: waarschijnlijk kun je vanaf een dag na de lancering een pre-order doen. De smartphones zelf zijn beschikbaar vanaf 30 januari 2024.
  • Prijs: over de prijs is nog niets bekend. De S23 kostte € 949, de S23 Plus kostte € 1199 en de S23 Ultra was nieuw € 1399. Deze waren al flink duurder dan de voorgangers. Het kan dus zijn dat de nieuwe toestellen nog wat duurder worden.
Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):