Onrust bij OHK, Pruimboom stapt over naar LADA

HOLLANDS KROON – Gemeenteraadslid Daan Pruimboom van Onafhankelijk Hollands Kroon (OHK) verlaat per direct zijn partij en sluit zich aan bij het LADA van Henk van Gameren. 

Volgens Pruimboom is er door de houding en het gedrag van zowel het bestuur als de fractievoorzitter van OHK sprake van een ongewenste werksfeer en een gebrek aan onderling vertrouwen. 

Hij geeft aan het verwijt te krijgen nooit in de gemeente te zijn en OHK heeft zelfs een woonplaatsonderzoek aangevraagd bij de burgemeester.

Voor zijn studie bracht Pruimboom veel tijd door in Utrecht maar zette hij zich altijd in voor de belangen van Hollands Kroon. Nu de studie is afgerond woont hij weer volledig op Wieringen en zoekt hij werk in de kop van Noord-Holland. 

Zijn ambitie is en blijft dan ook om na de verkiezingen in maart actief te blijven in de politiek van Hollands Kroon.

Alexander Bügel van OHK heeft de fractievoorzitter van LADA op de hoogte gesteld dat het woonplaatsonderzoek nog niet is afgerond. ”Dat vind ik het juiste, omdat dat iets is om rekening mee te houden. Ik zou van andere partijen hetzelfde verwachten wanneer iemand overstapt naar OHK”, aldus Bügel.

Pruimboom geeft over de overstap naar LADA aan dat het partijprogramma goed aansluit bij zijn eigen ideeën over de gemeente en dat hij met open armen is ontvangen. Bij LADA voelt hij de wederzijdse openheid, eerlijkheid en het vertrouwen dat hij bij OHK niet zag.

(Via mediapartner: Regio Noordkop)

Delen is leuk
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
 1. Sandra Klaver
  Sandra Klaver zegt:

  Zolang Pruimboom nog elke dinsdag tennist bij zijn club in Utrecht dan heb je wat mij betreft de schijn behoorlijk tegen. Zeker wanneer je daar ook nog eens een studentenkamer op na houdt in het Utrechtse.

  Beantwoorden
 2. Adrie Hoogstraten
  Adrie Hoogstraten zegt:

  Ik kan hier kort over zijn en begrijp de reactie van OHK. Ik vindt ook dat een gemeenteraadslid in de gemeente moet wonen ze worden ook betaald door de gemeente bewoners “wij dus”

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: