Onduidelijkheid voor bouw Snevertmolen

SCHAGEN – John Paauw bouwt een molen aan de Snevert in Schagen. Maar door het voorkeursrecht dat de gemeente onlangs op de omgeving vestigde, ontstaat er onduidelijkheid voor de bouw van de tweede fase. 

De gemeente zette die stap omdat het uitbreidingsplannen wil maken richting Schagen Oost. Dat zal pas over zo’n tien jaar gebeuren. “Maar als je de grond wil hebben om over tien jaar te kunnen bouwen moet je nu al aan de slag”, aldus wethouder Jelle Beemsterboer. 

John is al sinds 2018 bezig met de bouw. Toen waren er nog geen plannen voor de uitbreiding richting Schagen Oost. Hij wil graag weten hoe en waar de gemeente gaat bouwen, zodat hij daar rekening mee kan houden in de vervolgfase van zijn project. 

Zo lijkt het hem bijvoorbeeld onlogisch om de wieken te vestigen als de molen nooit wind vangt doordat er woningen omheen komen te staan. 

Samen met vier andere omwonenden diende hij bezwaar in tegen het voorkeursrecht van de gemeente. Daarover buigt de raad zich eind deze maand.

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: