Omwonenden tegen arbeidsmigranten

OUDESLUIS – Omwonenden zijn tegen het besluit van de gemeente Schagen om een vergunning te verlenen voor de huisvesting van twintig arbeidsmigranten in units aan de Korte Ruigeweg in Oudesluis. 

Dat bleek maandag tijdens een rechtszaak van het echtpaar Broersen tegen de gemeente Schagen. 

De gemeente heeft een bloembollenbedrijf vergunning verleend om tien units te plaatsen voor 20 seizoensarbeiders. Eind vorig jaar zijn de eerste arbeidsmigranten er komen wonen.

Mevrouw Broersen gaf maandag toe dat het met de overlast voorlopig meevalt, maar volgens haar had de vergunning nooit verstrekt mogen worden. 

Afgelopen weekend zou er een feest zijn geweest. Het lawaai was tot in de verre omgeving te horen was. Ook verzuimt de exploitant stelselmatig om omwonenden op de hoogte te houden wat er gaande is en wordt er veel te hard gereden op de weg. 

Een aanwezige vertegenwoordiger van het bedrijf beloofde op de zitting beterschap.

Volgens een ambtenaar van de gemeente Schagen past de huisvesting van arbeidsmigranten in het geldende bestemmingsplan. Uit onderzoek is gebleken dat de verkeersdruk op de Korte Ruigeweg slechts met vier procent toeneemt en dat is volgens de medewerkster zo weinig dat ook om die reden een vergunning niet kon worden geweigerd.

De bestuursrechter doet uiterlijk 12 september uitspraak.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: