Omwonenden naar rechter om crisisnoodopvang

SCHAGEN – Ruim 10.000 vierkante meter asfalt, 7.000 ton menggranulaat, lichtmasten van 6 meter hoog en aggregaten op biodiesel. Omwonenden van de beoogde locatie voor crisisnoodopvang in Schagen Oost vrezen de komst van de opvang in een gebied dat door de provincie is bestempeld als ‘Bijzonder Provinciaal Landschap’. 

De gemeente verwacht rond deze tijd de bouwvergunning af te geven, nadat afgelopen woensdag een meerderheid van de gemeenteraad de crisisnoodopvang in Schagen Oost goedkeurde.

“Met het voornemen om direct ná de vergunningverlening te starten frustreert de burgemeester de bezwaarprocedure die voor dit soort vergunningen geldt”, schrijft een van de omwonenden. Daarmee creëert Van Kampen volgens de omwonenden een moeilijk omkeerbare situatie en die mogelijk in haar voordeel werkt als de rechter uitspraak doet over het besluit.

Ook spreken de omwonenden over de hoge kosten (1,5 miljoen euro voor de aanleg) voor slechts één jaar.

De omwonenden vinden verder dat de participatie tekort is geschoten. Die hield volgens de omwonenden niet meer in dan een reeks mededelingen waarbij alle inspraak werd genegeerd.

De omwonenden kondigen aan naar de rechter te stappen om de komst van de opvang tegen te houden.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
11 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Kennen julie het programma over de balk.
  Dot dit olie domme project is er 1 van. De gemeente staat in haar hempt. Het is een schande als dit word uitgevoerd.

  Beantwoorden
 2. Inuf Said
  Inuf Said zegt:

  Jawohl von Kampen shaft das wieder ! Op weg naar het pluche in Den Haag als gehoorzame asiellakei !
  De Schagense Angela Merkel.

  Tja er is al genoeg over gezegd, dictator of marionette pop van hogere machten.
  De lageloners/ uitkeringskrijgers ( 30 % van alle statushouders hebben een uitkering tegenover 12 % van de autochtone bevolking) moeten er komen. Ongeacht milieu, veiligheid, stikstof, klimaat ( moeten minder co2 uitstoten wat samenhangt met het het aantal inwoners ).

  Nuf said !

  Beantwoorden
 3. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Het regenwater wat afstroomd van het asfalt is altijd PAK houdend. Er komt dan een film op het afstromende hemelwater. Dat water loopt in de sloten rondom het terrein. Dat water is dan niet meer geschikt voor bewatering van b.v de volkstuintjes. Het PAK houdende hemelwater en vervuild water (riool is er niet) kan nergens anders heen als stromen in de omliggende slootjes. De vissen in die slootjes gaan dood.
  Het is gewoon een ongeschikte lokatie voor het huisvesten van bewoners

  Beantwoorden
  • Fsc
   Fsc zegt:

   Tegenwoordig is het bindmiddel in asfalt Bitumen (uit aardolie). Vroeger is ook teer (door pyrolyse uit steenkool) als bindmiddel gebruikt. Teer bevat PAK’s die een gevaar op kunnen leveren. Teer is inmiddels verboden.
   Uw kunt dus rustig slapen.

   Beantwoorden
   • Natuurlijk Schagen
    Natuurlijk Schagen zegt:

    PAK hoort niet in een sloot. Het afstromende water is altijd vervuild en zorgt voor een film op het water waardoor al het plantenleven wordt geschaad. Dieren (vissen) gaan dood door gebrek aan zuurstof in het water. Steenkorrel, PAK, etc. en andere rotzooi behoort niet in onze leefomgeving waar voedsel groeit (volkstuintjes). en koeien die melk produceren.

    Beantwoorden
 4. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  In de krant staat dat alles wat daar wordt aangebracht gerecycled zal worden. Komt dit geld wat door de belasting betaler moet worden opgebracht ook terug. Het is gewoon zonde van geld, natuur, omgeving, overlast, lawaai, stinkt van dieseldampen, etc.
  Wat het meeste stoort dat dit niet is overlegd in behoorlijke procedures voor inzichten en bezwaar en beroep.
  Als de gemeente dit echt zelf moest betalen kwam het er zeker niet. Het is gewoon zwak bestuur en dwang door B&W.
  Kennelijk een kort lijntje met asfaltboeren.
  Ik ben echt niet tegen asielzoekers. Ze hebben al een plek in onze gemeente. Het geld wat nu wordt verkwanseld kan beter daar tot recht komen. Maak daar dat tentenkamp en fatsoenlijk huisvesting. Petten is toch ook Schagen.

  Beantwoorden
  • Jos Gruntie
   Jos Gruntie zegt:

   Haha op foto’s van een voormalig opvanglocatie laat zien dat de coa alle meubels,tv’s , bedden, apparaten op een grote hoop heeft gegooid.
   Niks recyclen, gewoon nog redelijk nieuwe goeie mooie spullen buiten op een hoop geflikkerd.

   Schandalig !!!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):