Omroepen Noordkop slaan de handen ineen

NOORDKOP – De lokale omroepen in de Kop van Noord-Holland werken vanaf 1 januari 2022 samen. Dat is de uitkomst van een aantal goede gesprekken tussen de besturen en het management. Met de samenwerking gaat een langgekoesterde wens in vervulling.

LOS Den Helder, Schagen FM en RTV Noordkop spraken in het verleden al eerder over samenwerking. Die kwam toen niet tot stand.

Schagen FM ging als Noordkop Centraal haar eigen weg en de omroepen uit Den Helder en Hollands Kroon vormden samen de streekomroep Regio Noordkop. Nu, enkele jaren later, is het toch gelukt de krachten te bundelen.

“Daar zijn we blij mee”, vertellen hoofdredacteuren Ed van Oerle en Ronald Boutkan. Met de samenwerking wordt het makkelijker om meer artikelen te maken en nog korter op het nieuws te zitten. 

Verslaggevers kunnen efficiënt worden ingezet en de redacties delen interessante verhalen. Niet alleen de kwantiteit, maar ook de kwaliteit gaat vooruit. Doordat de omroepen elkaar ook op technisch vlak gaan ondersteunen zijn zij minder kwetsbaar. 

Zo hebben de inwoners van de Noordkop altijd het laatste nieuws uit de regio als eerste via de lokale omroep beschikbaar. Die service blijft gratis toegankelijk voor iedereen.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):