OMROEP HOUDT STERKE ZENDER

Schagen FM blijft uitzenden met één sterke zender. Dat bleek afgelopen weekend na overleg tussen belangenbehartiger OLON en het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Verkeer en Waterstaat dreigde de omroep haar huidige frequentie af te nemen in ruil voor 3 kleine zenders. De wijziging was nodig omdat op de frequentie van Schagen FM ook Radio 10FM gaat uitzenden vanuit Lopik.

Bij ongunstige weersomstandigheden zou het bereik van de zender van Schagen FM ver teruglopen.

De omroep maakte tegen deze beslissing bezwaar omdat het een vermindering van het bereik betekende. Door Verkeer en Waterstaat wordt nu gewerkt aan een oplossing waarbij Schagen FM met één zender kan blijven uitzenden. Welke frequentie de omroep krijgt is nog niet bekend.

Verkeer en Waterstaat wil de situatie van Schagen FM gebruiken als pilot voor alle lokale omroepen in Nederland. Slaagt die proef dan zullen ook andere lokale omroepen in Nederland mogelijk met een groter vermogen kunnen gaan uitzenden.

De wijziging gaat vermoedelijk in september plaatsvinden. De kosten die de omroep moet maken voor de technische aanpassing worden door de overheid vergoed. Ook krijgt Schagen FM geld om de nieuwe frequentie bekendheid te geven.


Publicatiedatum: 30 april 2002
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: