OM eist drie maanden celstraf tegen E.V.

DEN HELDER – Het Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van drie maanden tegen de 55-jarige E.V. uit Den Helder. 

De Nieuwedieper zou tussen januari en september 2021 ontucht hebben gepleegd met een inmiddels 9-jarig meisje.  V. zelf noemde de beschuldiging dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar ‘onzin’, al gaf hij bepaalde handelingen uit het dossier wel deels toe.

De 55-jarige verdachte had in die periode regelmatig contact met het gezin van het slachtoffer en kwam er wekelijks over de vloer. De band verslechterde toen de dochter uit het gezin vertelde dat V. haar zou hebben aangeraakt. Zo zou hij haar tijdens een feestje bij haar kruis hebben vastgepakt om haar uit een badje te tillen en zat hij volgens het slachtoffer aan haar borst toen V. haar en zijn pleegdochter meenam naar het zwembad.

De verdachte zegt alleen een aantal keer het topje van de bikini van het meisje naar beneden te hebben getrokken omdat het telkens omhoog kroop. De Nieuwedieper gaf wel toe dat hij het slachtoffer wel eens op de mond zoende bij het afscheid nemen. Ook gaf hij toe het meisje een keer te hebben gefotografeerd terwijl ze onder de douche stond. V. zei daar zelf geen kwaad in te zien.

Volgens de officier van justitie heeft de 55-jarige Nieuwedieper zich wel degelijk schuldig gemaakt aan ontucht en was zijn gedrag niet enkel onhandig. Hij eiste uiteindelijk een celstraf van drie maanden en een contact- en locatieverbod.

De advocaat van V. vroeg integrale vrijspraak. Hij zei niets te geloven van de beschuldigingen tegen de Nieuwedieper, die volgens de raadsman ‘geen greintje kwaad in de zin heeft gehad’. De rechtbank doet binnen twee weken uitspraak in de zaak.

Avatar foto
Van onze rechtbankverslaggevers.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: