OFS Agribusiness sponsort verkeersexamen

SCHAGEN – De Ondernemers Federatie Schagen (OFS) Agribusiness heeft 250 nieuwe veiligheidshesjes beschikbaar gesteld voor het jaarlijks verkeersexamen van alle basisscholen in de gemeente Schagen. De hesjes werden kosteloos bedrukt door Quintz Textieldruk uit Schagen. 

“Een geweldig mooi gebaar. Met deze hesjes aan zijn onze jonge deelnemers goed zichtbaar op hun fiets en kunnen zij op een veilige wijze hun examen afleggen”, zegt Petra Slijkerman, voorzitter van de verkeersouders in Schagen.

De OFS voert al enige tijd campagne voor een betere verkeersveiligheid. Met name de bewustwording voor het ‘grote vervoer’ vraagt aandacht. 

“Het sponsoren van het fietsverkeersexamen past hier heel goed bij. Groot verkeer kan beangstigend overkomen. Zeker bij kinderen. Naast het doneren van de veilige hesjes, doen we meer. Zo staat een van onze voertuigen langs de examenroute. Door ze op deze wijze tijdens het verkeersexamen kennis te laten maken met grotere voertuigen en hoe er mee om te gaan, starten we al op jonge leeftijd met de bewustwording”, aldus Nen Sneekes, voorzitter OFS sector Agribusiness. 

Op maandag 11 april, tussen 8.30 en 14.00 uur, doen in totaal ruim 300 leerlingen aan het verkeersexamen en fietsen door het centrum van de stad Schagen. Dankzij de nieuwe veiligheidshesjes zullen zij extra opvallen.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):