Oefening Reddingsbrigade strand Callantsoog

Op vrijdagavond 5 augustus organiseert de Reddingsbrigade Callantsoog een oefening op het strand van Callantsoog. Wethouder Cor Quint zal deze oefening bijwonen. Strandbezoekers kunnen mogelijk aan enkele oefeningen meedoen.

De oefening vindt plaats bij strandpaviljoens De Strandtent en Woest. De oefening is grootschalig, omdat ook de KNRM, Brandweer en ambulance mee-oefenen met de  Reddingsbrigade. De wethouder kan zien wat er gebeurt tijdens een reddingsactie. Ook ziet hij hoe de verschillende hulpverleners met elkaar samenwerken.

De bezoekers op het strand zullen hiervan waarschijnlijk wel iets zien. Ze kunnen mogelijk zelfs meedoen bij een oefening, zoals zoeken naar iemand. Daarvoor is het wel nodig dat men 18+ is, zwemkleding en droge kleding meeneemt. De oefening start op vrijdag 5 augustus om 20:00 en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Om 19:30 verzamelen alle hulpdiensten zich bij reddingsbrigade post in Callantsoog voor de briefing van oefening. Over de inhoud en locatie van de oefening horen zij vrijdag pas, zo blijft het realistisch mogelijk

Wethouder Cor Quint meldt zich uiteraard ook bij de post van de reddingsbrigade. Hij maakt de oefening graag van dichtbij mee. “De reddingsbrigade is van groot belang op het strand en in zee. Niet alleen om te waarschuwen voor gevaren en ongelukken te voorkomen, maar ook door mensen uit zee te weren bij gevaarlijke stromingen. De Reddingsbrigade is er vooral ook om te helpen en slachtoffers te redden. Kortom: de Reddingsbrigade is van levensbelang,” zegt wethouder Quint.

De Reddingsbrigade Callantsoog is er in het zomerseizoen elke dag. Om het weer en getij in de gaten te houden en indien nodig de waarschuwingsvlag te hijsen. Ook kijkt iemand van de Reddingsbrigade door de verrekijker om te zien of ergens op het strand of in zee iemand in problemen is. Lopend, met voertuig en boot worden patrouilles gehouden. Als iemand in nood is in zee, wordt de reddingsboot ingezet. Als het heel ernstig is, wordt de ambulance ingezet en andere hulpdiensten. Vandaar ook de oefening, die ook reddingtechnieken zal bevatten. Wie komende vrijdagavond bij Callantsoog op het strand is, maakt de oefening vanzelf mee.


Publicatiedatum: 3 augustus 2022
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 427
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):