Noord-Holland scherpt klimaatregels aan 

NOORD-HOLLAND – Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen de regels over klimaatadaptatie aanscherpen.

Door nu al preventieve maatregelen te nemen, worden toekomstige risico’s op schade verminderd en toekomstige kosten bespaard. De voorgestelde aanscherping heeft invloed op de inrichting van steden, locatiekeuzes en het ontwerp van gebouwen en infrastructuur.

Gedeputeerde Staten stellen voor, om vanaf januari 2025 bij nieuwe ontwikkelingen een verplichte inschatting van klimaatrisico’s in de regels van de provincie op te nemen.

“Om te komen tot klimaatbestendige ontwikkelingen kunnen we beter nu investeren in plaats van straks het ene gat met het andere te vullen. Gemeenten, waterschappen, projectontwikkelaars en andere belanghebbenden willen weten waar ze aan toe zijn. Met deze aanscherping hebben ze die duidelijkheid”, vertelt Rosan Kocken, gedeputeerde provincie Noord-Holland.

De provincie wil in 2050 volledig klimaatbestendig zijn. Voor ontwikkelingen die al in gang zijn gezet, geldt een overgangsregeling om te voorkomen dat ze door de nieuwe regels worden belemmerd.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
9 antwoorden
 1. Aad
  Aad zegt:

  Zoals gewoonlijk reageert debiel rechts weer op hun kenmerkende wijze en maken weer eens duidelijk hoe vatbaar ze zijn voor populistische onzin en complotten. Ze zijn erg bezig met Hitler maar te stom om deze in het juiste vakje te plaatsen. En het dan ook nog hebben over ondermaats onderwijs terwijl het nieuwe akkoord dit alleen maar meer om zeep helpt. Toch niet te hopen dat zulke mensen zich voortplanten.

  Beantwoorden
  • Ronald
   Ronald zegt:

   Debiel rechts ?

   Heb je de laatste tijd tv gekeken ?
   Dan heb je debiel links 8n optima forma kunnen zien.
   Scholen die gesloopt worden , agenten mishandeld, terroristische organisaties worden verheerlijkt, queers for Palistine ( wacht ff als je homo in Palestina bent nemen ze je mee naar het ziekenhuis ( hoogste gebouw) en flikkeren ze je daar van het dak vanaf )
   Schijnbaar is het bruut verkrachten en afslachten van onschuldige mensen gerechtvaardigd als je een probleem niet opgelost krijgt. Een probleem wat Iran overigens helemaal niet wil oplossen.
   En ja wat Israël nu doet is ook totaal niet ok.

   De gekte, het geweld en debiel gedrag komt echt alleen van links.

   En ja Thiery , niemand neemt hem toch serieus. Het is gewoon vermaak.

   Beantwoorden
 2. Martin Arts
  Martin Arts zegt:

  Stop die linkse gekte. Stalin , Mao , pol pot, hitler. Allemaal linkse rakkers. Extreem rechts? Hitler was links, extreem links.

  Beantwoorden
 3. Johan Witse
  Johan Witse zegt:

  De linkse klimaatgekte gaat gewoon door. .
  Het land en de economie moet naar de knoppen.
  Er zijn nu even belangrijkere problemen in het land mevrouw Kockel !
  Armoede , veel te hoge instroom, oorlogen, ondermaats onderwijs, economie dat in zwaar weer zit etc.

  Die miljarden aan 0.002 graden opwarming en een plantje dat hier niet meer groeit zijn even het minst belangrijk.

  Wat een verstand zeg !

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):