Noodklok over onderhoud beeld in Barsingerhorn

BARSINGERHORN – Greetje van Roon slaakt een noodkreet over het slechte onderhoud van het bronzen beeld ‘De Kracht van het dorp’ in Barsingerhorn. Het beeld staat scheef op zijn sokkel.

Het beeld verhaalt over mensen die achter hun dorp staan en daardoor houden zij het dorp levendig en krachtig. Tien jaar geleden heeft zij het beeld gemaakt op verzoek van het toenmalige Dorpsbelang Barsingerhorn, dat inmiddels is opgeheven.

Midden in het dorp tegenover het Raedthuys, staat het beeld op een terrasje. Het beeld geeft nu de symbolische achteruitgang weer en staat scheef op zijn sokkel. “Barsingerhorn is de laatste jaren ontzield geraakt”, aldus Van Roon.

Er zijn al wat suggesties gedaan voor verplaatsing. Maar onduidelijk is wie de eigenaar is van het beeld en wie opdraait voor de kosten voor herstel en verplaatsing.

Delen is leuk
Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: