Nollenland van Abbestede een verborgen parel

Gepland Nieuws Video

SCHAGEN/CALLANTSOOG – Natuurgebied Nollenland van Abbestede in Callantsoog is volgens Nienke Schumacher, bestuurslid bij Vogelwerkgroep Tringa, een verborgen parel in de regio en een aanrader om te bezoeken tijdens de Nationale Vogelweek die van 11 tot en met 19 mei wordt gehouden. 

“Het is een uniek natuurgebied hier in de regio. Het is een broedgebied, hoogwater vluchtplaats en een rustplaats voor verschillende soorten vogels”, vertelt Schumacher. Ongeveer dertig jaar geleden begon Schumacher met vogels spotten en ze is nooit meer gestopt. “Het is spannend en ontspannend tegelijk. Je weet nooit wat je kan verwachten en er gebeurt altijd iets leuks.”

Tijdens de Nationale Vogelweek die de Vogelbescherming dit jaar voor de twaalfde keer organiseert Schumacher samen met andere leden van Vogelwerkgroep Tringa op 11 mei een vogelactiviteit voor natuurliefhebbers van ieder ‘niveau’. Belangstellenden kunnen op zaterdag 11 mei van 16.00 tot 18.00 uur verschillende vogels ontdekken op de plas-dras bij Ekovar Wennekers aan de Westfriesedijk 1 te Schagen. Deskundige vogelaars zijn aanwezig om bezoekers kennis te laten maken met verschillende soorten vogels.

Vogelwerkgroep Tringa verzoekt belangstellenden om zelf een verrekijker mee te nemen, maar heeft ter plekke ook verrekijkers om te gebruiken. Deskundige vogelaars kunnen bezoekers ook door een telescoop laten kijken, zodat vogels die verder weg zitten beter te zien zijn. “Deze activiteit is niet alleen voor volwassenen, maar ook leuk en leerzaam voor kinderen”, vindt Schumacher.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):