Nog geen nieuwe politieke partijen Schagen

SCHAGEN – Er hebben zich in Schagen nog geen nieuwe partijen gemeld voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Partijen die zich willen aanmelden voor de verkiezingen kunnen dat doen tot 31 januari. Wel moeten partijen 42 dagen voor die datum alle administratie op orde hebben en de statuten en notariële akte zijn ingediend.

Nieuwe partijen die mee willen doen aan de verkiezingen hebben dus nog tot 20 december om deze zaken te regelen. Dat is ook de datum dat de naam van de partij wordt vastgelegd. 

Wanneer een nieuwe partij dan nog geen naam heeft kunnen zij wel aan de verkiezingen meedoen maar krijgen zij een nummer toegewezen op de kieslijst.

Politieke partijen die landelijk opereren kunnen ook op het laatste moment, op 31 januari, nog aansluiten. Forum voor Democratie heeft aangegeven aan zoveel mogelijk gemeenteraadsverkiezingen in Nederland mee te willen doen maar heeft zich nog niet in Schagen gemeld.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: