Nieuwe zoektocht naar Tanja Groen

Politie en justitie in Maastricht overwegen de zoektocht naar Tanja Groen voort te zetten in Noord-Frankrijk. Aanleiding is een recent hulpverzoek van de Franse justitie na een tip van Piet Nendels, een paragnost uit Hoensbroek. Dat meldt dagblad De Limburger.

Tanja Groen verdween spoorloos toen ze in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 vanuit Maastricht naar haar woning in Gronsveld fietste. Er is geen enkel spoor meer van haar gevonden.

Volgens Nendels heeft Tanja die nacht pech met haar fiets gekregen en moest ze lopen. Er stopte een witte Mercedes bestelbus waaruit twee jongens stapten, Marc en Jean-Pierre. Tanja kreeg een lift aangeboden, maar ze reden de snelweg op richting Nouzonville in Noord-Frankrijk.

Onderweg zou Tanja zijn verkracht. Daarna zou ze door wurging om het leven zijn gebracht. In een bos bij Nouzonville zijn Tanja en haar fiets begraven.

Nendels zegt al in het voorjaar de informatie `van hogerhand` te hebben gekregen. Hij is afgelopen zomer in het gebied geweest en heeft daar de politie geïnformeerd. `Als er geen onderzoek komt, ga ik zelf naar Frankrijk`, zegt Nendels. Hij heeft een metaaldetector gekocht om de fiets van Tanja te zoeken.

Over de zaak Tanja Groen hebben al meer paragnosten zich gebogen, onder andere in het programma `Het zesde zintuig`. Dat heeft niets opgeleverd.

In De Nieuwscarrousel bij Schagen FM een gesprek met Corrie Groen, de moeder van Tanja. (Dinsdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur en woensdagmorgen tussen 7.00 en 9.00 uur)

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):