Nieuwe verdachte in zaak poging verkrachting

SCHAGEN – Een 57-jarige man uit Schagen is door de politie opgepakt omdat hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de poging tot verkrachting op donderdagochtend 15 februari in een woning aan De Karper in Schagen.

Eerder werd in de zaak een 45-jarige man uit Julianadorp opgepakt. Nu blijkt dat de 57-jarige Schagenaar zich op een erotische chatsite heeft voorgedaan als het slachtoffer. Hij gebruikte naam, adres én de foto van de vrouw. Zo lokte hij de 45-jarige man uit Julianadorp naar de woning van de vrouw.

De Julianadorper verklaarde tegen de politie dat hij inderdaad in Schagen was geweest, maar dat dat op uitnodiging van het slachtoffer zou zijn gebeurd.

Lees ook: Verdachte geweldsmisdrijf Schagen aangehouden

De Schagenaar is vrijdagavond aangehouden. Hij heeft bekend en zit nog in hechtenis. De 45-jarige man uit Julianadorp is vrijgelaten. Maar blijft verdachte in de zaak.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Henk
    Henk zegt:

    Zou die vrouw de man hebben afgewezen of iets dergelijks, proeft zo naar wraak, echt weerzinwekkend.

Reacties zijn gesloten.