Nieuwe tabakswinkel in Callantsoog

CALLANTSOOG – Kustdorp Callantsoog heeft sinds vorige week een nieuwe tabakswinkel. De winkel zit naast de Albert Heijn aan de Schoolstraat. 

Initiatiefnemer is Jaap van Vuure van Albert Heijn Callantsoog. Uitbater is Samer Altawil, die ook de fietsenwinkel naast Albert Heijn runt.

“Ik ben zeker geen voorstander van roken”, vertelt Van Vuure. Toch nam hij het initiatief voor de nieuwe tabakszaak, omdat de verkoop van rookwaren in supermarkten vanaf 1 juli verboden is.

“Als rokers straks Callantsoog uit moeten om rookwaar te kopen, dan doen ze ook andere boodschappen buiten het dorp. Ik wil de mensen graag in ons mooie dorp houden”, verklaart Van Vuure zijn initiatief. Daar komt bij dat veel buitenlandse arbeiders die in de regio werken nog roken.

Naast rookwaar zijn in de nieuwe winkel ook loten, vapes en dagbladen te koop.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
7 antwoorden
 1. Gerard Van Berkel
  Gerard Van Berkel zegt:

  Als je denkt dat dit de mensen tegenhoudt om te roken. Afgelopen zaterdag in Luxemburg stond ik in een rij met wel 40 klanten om tabak te kopen, 5 kassa’s waren nodig om de mensen weg te werken. En hier maar denken dat sinds de verhoging mensen zijn gestopt met roken. Ze zijn gestopt met het kopen in nederland meer niet.

 2. John Wokke
  John Wokke zegt:

  Dat jullie niet roken ok maar om het meteen anderen te verbieden gaat mij veel en veel te ver Julie behandelen rokers als moordenaars stelletje lapzwanzen

 3. Aad
  Aad zegt:

  Jaap, jammer dat je het geld belangrijker vindt dan de gezondheid van onze kinderen en kleinkinderen.

  • Piet
   Piet zegt:

   Je bent wel erg naïef dat je denkt dat een roker gaat stoppen omdat ie drie kilometer om moet rijden.

  • David
   David zegt:

   Jouw kinderen en kleinkinderen mogen straks zelf beslissen of ze wel of niet gaan roken, of coke snuiven of…weet ik veel.
   Het is dan wel hun keuze en niet dat van iemand anders.
   En daar zit het knelpunt.

   • Bart
    Bart zegt:

    Tegen bepaalde keuzes moeten we beschermd worden. Het is namelijk geen eerlijke keuze. De tabaksindustrie maakt bewust tabak verslavender. En eenmaal gevangen in dat net kom je er moeilijk uit. Sterker nog, je gaat het beleid van de tabaksfabrikant verdedigen en een keuze noemen.

Reacties zijn gesloten.