Nieuwe supermarkt Polo Smak Schagen geopend

SCHAGEN – De Poolse supermarktketen Polo Smak heeft zaterdag 7 mei de deuren geopend van de nieuwe winkel op het Kerkepad in Schagen.

In juli 2021 werd bekend dat de Poolse supermarkt zich in het pand van de voormalige DEEN supermarkt zou vestigen. Er is sindsdien gewerkt om de winkel klaar te maken. Behalve de bestickering van de ramen en het naambord viel er van buitenaf lange tijd niets te zien. 

Tot zaterdag de winkel ineens openging voor het winkelend publiek. Dat er geen aankondiging of feestelijke opening was, kwam volgens supermarktmanager Jabar Ahmed met name door Liander. Keer op keer stelde het energiebedrijf de aansluiting uit, waardoor de opening van de winkel lastig te plannen was.

Vandaag stond er een kleine ballonnenboog voor de ingang om passanten te laten weten dat de supermarkt is geopend. Het winkelteam van Ahmed staat klaar en op de toonbanken staan feestelijke hapjes voor de klanten.

De supermarkt is vanaf nu elke dag van de week open, op zondag vanaf 12.00 uur. 

In de winkel kunnen klanten terecht voor de alledaagse boodschappen. Bijna alle producten komen uit Oost-Europa. Daar zijn ook de merken bij die bij het Nederlands publiek bekend zijn. De ruime winkel heeft veel weg van de andere budget supermarkten zoals Aldi en Lidl.

De winkel richt zich met name op seizoenarbeiders uit Polen, Roemenië, Bulgarije en de Oekraïne, maar ook Nederlandse klanten kunnen in de winkel terecht voor hun boodschappen. Manager Ahmed hoopt dan ook dat de lokale bevolking snel een kijkje komt nemen.

(Foto’s: Bas Burlage)

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: