Nieuwe ronde strandsuppletie in Callantsoog

CALLANTSOOG – De hulpmiddelen voor de nieuwe ronde strandsuppletie in Callantsoog zijn gearriveerd. Nu is het wachten tot Rijkswaterstaat daadwerkelijk begint.

Er wordt tot juni 800.000 m3 zand opgespoten op het strand tussen strandpaal 12.1 en 15. 

“Bij Callantsoog zijn regelmatig suppleties nodig om de kustlijn te behouden. In 2019 hebben we ook al een strandsuppletie uitgevoerd met 400.000 m3 zand. Nu wordt er twee keer zoveel zand aangebracht”, meldt Rijkswaterstaat.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. Bardyshares
    Bardyshares zegt:

    Na de eerste zandsuppletie zijn er telkens zandsuppleties nodig. Misschien was zandsuppletie dan niet de beste oplossing? Al zullen de bedrijven die de zandsuppletie uitvoeren het daar niet mee eens zijn. Die hebben een mooie bron van terugkomende inkomsten.
    Waar gaat al dat zand dat weer wegspoelt naartoe? Toch niet o.a.naar Ameland zee, waar vaargeul uitgediept moeten worden?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: