Nieuwe FM-zender voor Regio Noordkop

NOORDKOP – Regio Noordkop, mediapartner van Noordkop Centraal, heeft vrijdag de volgende stap gezet in de professionalisering.

Op de radiofrequentie 105.6 Mhz is een nieuwe, krachtige FM-zender in gebruik genomen. Dankzij een nieuwe locatie en een fors hoger zendvermogen is de streekomroep nu weer volledig te ontvangen in (meer dan) het gehele verzorgingsgebied.

Na de start van Regio Noordkop, 1 januari 2023, was alleen de zender in Den Helder nog beschikbaar. Het vermogen van deze zender was 100 Watt en maakte dat, vooral langs de randen van Hollands Kroon, de ontvangst niet altijd optimaal was. “De nieuwe zender is geplaatst in de zendmast Wieringermeer (Robbenoordbos) en heeft voldoende vermogen (1,59 KiloWatt) en hoogte (90 meter) om de gehele Noordkop van goede dekking te voorzien”, licht Jeroen Platenkamp, hoofd techniek, toe.

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):