Nieuw college Den Helder beëdigd

DEN HELDER – De nieuwe wethouders van de gemeente Den Helder zijn op maandagavond 29 augustus in het stadhuis aan de Kerkgracht beëdigd voor de komende bestuursperiode. 

Het zevental kreeg ruim voldoende stemmen, al was de benoeming niet unaniem. Een drietal raadsleden werd ook beëdigd, omdat er door de aanstelling van de portefeuillehouders zetels vrijkwamen. Burgemeester Jan de Boer bedankte de vertrekkende wethouders voor hun inzet.

De afgelopen periode stond volgens de burgemeester voor een groot deel in het teken van corona. De grote opgaven die zijn ontstaan, als het stikstofdossier en de vluchtelingencrisis, zullen ook voor het nieuwe college onderwerp van zorg zijn. 

Geen van de nieuwe collegeleden kreeg de zegen van alle 29 aanwezige raadsleden. Alle wethouders kregen ten minste vier stemmen tegen.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: