Nieuw bod TESO afgewezen door vakbonden

DEN HELDER – Leden van vakbonden FNV en CNV hebben dinsdagavond het nieuwe bod van TESO unaniem afgewezen.

Vorige week deed de exploitant van de veerboot tussen Den Helder en Texel nog een nieuw bod voor een nieuwe cao nadat de vakbonden een ultimatum hadden gesteld. Acties werden toen opgeschort, maar door het afwijzen van het nieuwe bod komen die weer dichterbij.

“Het bod van de werkgever was verbeterd, onder druk van de bonden en mogelijke acties. Dat dit bod toch is afgewezen heeft heel erg te maken met het ontbreken van vertrouwen richting de werkgever. De werknemers zijn erg op hun hoede en verwachten dat er altijd een addertje onder het gras zit”, aldus Lutz Kressin, bestuurder FNV Streekvervoer.

De huidige cao liep tot 1 januari 2020. Een onderhandelingsakkoord tussen vakbonden en werkgever werd door de leden begin 2020 afgewezen. Vanwege corona zijn de onderhandelingen pas in oktober 2021 hervat. 

Bij TESO werken 130 werknemers. De nieuwe cao, met een looptijd van een jaar, zou met terugwerkende kracht moeten ingaan vanaf 1 januari 2022.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: