Niet alle wethouders laten wachtgeld liggen

SCHAGEN – Twee van de vier Schager wethouder zullen na hun termijn geen gebruik maken van wachtgeld. 
Wethouder Sigge van der Veek kwam onlangs met een moreel appèl aan inwoners om, als ze het zelf kunnen betalen, geen gebruik te maken van gemeentelijke voorzieningen voor huishoudelijke hulp of hulpmiddelen.  

Voor GroenLinks was dat aanleiding om de wethouder van Schagen hetzelfde te vragen. Een motie aan de wethouders om na hun termijn af te zien van hun wachtgeld, werd met een ruime meerderheid door de gemeenteraad aangenomen. 

Wethouder Sigge van der Veek meldt desgevraagd dat hij na zijn termijn geen gebruik zal maken van wachtgeld. Wethouder Joke Kruit hoeft die beslissing niet zelf te nemen. “Ik heb een leeftijd dat ik al pensioen heb”, zei Kruit na afloop van de raadsvergadering. 

Wethouder Jelle Beemsterboer meldt dat hij na deze periode tijd nodig heeft om op adem te komen. Dat hoort met behoud van inkomen te zijn. “Dan heb ik het eerder over weken dan over maanden”, meldt Beemsterboer. 

Wethouder Hans Heddes zegt dat hij er nog niet over heeft nagedacht. Toch denkt hij dat hij het wachtgeld nodig heeft als hij straks geen wethouder meer is. “Ik denk niet dat ik zes maanden zonder inkomen kan”, vertelt Heddes.

In maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Of de wethouders na de verkiezingen opnieuw wethouder worden, hangt onder andere af van de uitslag van die verkiezingen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: