Nepnieuws van vroeger en nu

Gepland Agenda

NIEUWE NIEDORP – In Prins Maurits aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp wordt zondag 7 april om 14.15 uur een lezing gehouden over hoe je propaganda en nepnieuws van vroeger en nu kunt herkennen.

In de lezing vertelt Gerard Groeneveld over zijn boek ‘Hitlers jongste hoop: Nazipropaganda voor de jeugd’. Hierin schrijft hij hoe de jeugd ingepalmd werd voor het nationaalsocialisme en haar idealen.

Vooraf vertelt Anita Blijdorp over Alkmaarder Melchert Schuurman. Schuurman was componist van muziek waarmee onder andere bijeenkomsten van de Nationale Jeugdstorm werden opgeluisterd.

Foto’s en illustraties in onderwijsmateriaal leverden de nationaalsocialisten een belangrijke bijdrage in de bezieling bij de jeugd voor het nationaalsocialisme. Kinderen en jongeren werden zo op geraffineerde wijze beïnvloed. 

Studenten van de IPabo vertellen hoe zij tegenwoordig worden voorbereid op het lesgeven over democratie, mensenrechten en het herkennen van discriminatie en antisemitisme. 

Via www.joodswerkdorpwieringermeer.nl kun je je aanmelden voor de lezing.


Publicatiedatum: 27 maart 2024
Categorie: Agenda
Aantal views: 27
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):