Nederlandse vlag wappert op gemeentehuis

SCHAGEN – De Nederlandse vlag wappert maandag 15 augustus op het gemeentehuis van Schagen. Die datum is het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Terwijl in Europa al in mei 1945 een einde kwam aan de oorlog, duurde die elders in de wereld nog enige maanden voort. De oorlog in Azië, dus ook in voormalig Nederlands-Indië, duurde nog tot augustus.

Na de atoom-bombardementen op Hiroshima en Nagasaki capituleerde Japan op 15 augustus 1945. Daarmee eindigde de Tweede Wereldoorlog officieel in alle landen.

Jaarlijks staan wij op 15 augustus stil bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog en vooral het leed dat de samenleving diep getroffen heeft. Ieder jaar wordt ook bij het Indisch Monument in Den Haag stilgestaan bij de slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: