Natte Verzameldag Westfriese Folklore Schagen

SCHAGEN – De negende Westfriese donderdag, de Verzameldag,  viel deels in het water. De optocht kon nog redelijk droog doorkomen, maar daarna werd het een natte boel.  De kinderen dansten nog, maar het publiek zat op de terrassen of vluchtte ergens naar binnen.

Ook de verzamelaars die op de markt in de Nieuwstraat stonden,  pakten hun spullen vroegtijdig in en gingen huiswaarts.  In de Grote Kerk op de Markt werd om 12.45 uur een Westfriese kerkdienst gehouden.

De dienst werd voorgegaan door Ina Broekhuizen-Slot, Tiny Irgolitsch zong samen met de mensen die de dienst bijwoonden en Klaasjan Bak was de voorlezer. Jammer was het wel, dat aan het verzoek om in Westfries kostuum te komen weinig gehoor was gegeven.  Het merendeel van de mensen was in hun dagelijkse kloffie gekomen.

Dit seizoen besteden wij iedere week aandacht aan één van de facetten van de Folklore. Deze week is dat aan programmaleider Jan Benit.

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):