NATIONAAL KAMPIOENEN

Zoals twee weken geleden al voorspeld werd, is de naam Van Woesik meerdere keren terug te vinden in het eindklassement van de leliebeoordelingswedstrijd. Deze vond in mei plaats in BolleNoord in ’t Zand en bestond uit vier keuringen. Er kwamen nationale kampioenstitels in de categoriën dames, junioren en senioren.

Jeffrey van Woesik (19) uit Breezand werd Nederlands kampioen met 16,4 strafpunten. Broer Roy (15) werd derde bij de junioren en moeder Marion tweede bij de dames.

De beslissende dag van de kampioenschappen lelies keuren, stond in het teken van een spannend wedstrijdverloop. Enkele deelnemers bleken een flinke eindsprint in huis te hebben, waardoor bijvoorbeeld Tom Moolenaar uit Sint Maartensbrug op de laatste dag naar een vierde plaats steeg.

Zijn 18,5 strafpunten waren echter net iets teveel om ‘op het podium’ terecht te komen. Marius Kesteloo uit Breezand werd namelijk met 18,3 punten derde. Tweede senior was Robert v/d Hulst uit ’t Zand.

Joke Vink uit Sint Maartensvlotbrug was bij de dames de sterkste. Dat zij verstand van lelies heeft, bleek al meteen tijdens de andere keuringsdagen in mei. Samantha Kraak uit Den Helder werd, na Marion van Woesik, de derde vrouw.
Bij de junioren toonde Job van Klink uit ’t Zand zich de beste. Jan Vink uit Sint Maartensvlotbrug behaalde de tweede plek.

Hoofdsponsor ABN-AMRO nam de prijsuitreiking voor haar rekening, waarna de organisatie terugzag op een geslaagde strijd.


Publicatiedatum: 31 mei 2002
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: