Na één week school, weer drie groepen thuis

Callantsoog – De leerlingen uit groep drie t/m acht van basisschool Frankendael krijgen vanaf maandag weer online les vanuit huis. De reden daarvoor is een clusterbesmetting op de basisschool. 

Op maandag 10 januari gingen de deuren, na een kerstvakantie van drie weken, weer open. Voordat de leerlingen naar school gingen hadden de meeste van hen een zelftest gedaan. Desondanks bleken al gauw drie à vier leerlingen besmet.  “Tsja dan heb je zo een brandhaard”, vertelt directrice Renée Zwaan. 

In overleg met de GGD besloot ze om weer om te schakelen naar het thuisonderwijs. “Ik ben het hele weekend in de weer geweest”, vertelt Zwaan. Ook docenten moesten op zondag alle voorbereidingen treffen. 

Alleen de leerlingen van groep één en twee mogen aankomende week naar school. Zij zijn niet in contact geweest met de overige leerlingen. 

Renée Zwaan verwacht dat de school maximaal twee weken last zal hebben van de uitbraak. “Gelukkig zijn de klachten mild. Hopelijk hebben wij het dan na deze periode voorlopig als school weer gehad”,  laat Zwaan weten.

Delen is leuk
Jesler Bos in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: