Mylou Mazali in Kunst Verklaard

SCHAGEN – Operazangeres Mylou Mazali kwam maandagavond met haar programma ‘OPERA per TUTTI’ naar Kunst Verklaard, in dit geval ‘Muziek Verklaard’, in theater Scagon De Luxe in Schagen.

Zij vertelde hoe zij terwijl zij Spaans studeerde door een medestudent als figurant bij de Nationale Opera terecht kwam. 

Dat beviel haar zo goed dat zij stopte met haar studie en zanglessen ging nemen. Zij werd er zo door gegrepen dat zij ervan overtuigd was dat dat haar toekomst zou worden.

Zij zong, begeleid door haar vaste pianiste Annelies Koomen, verschillende van haar  favoriete stukken uit diverse opera’s. Het was een bijzondere avond, waarmee zij de vele bezoekers een groot plezier deden.  

Tegen het eind vertelde zij dat zij genoodzaakt is om eind van dit jaar te stoppen met haar zangcarrière, omdat haar stem dusdanig is aangetast dat zij niet er meer mee kan doen wat zij altijd deed. Haar bereik is minder geworden. Het werd mede daardoor een memorabele avond, wetend dat het haar laatste keer was in Schagen.

(Foto’s: Kitty Mertz)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: