Muggenburg Zuid krijgt ontsluiting op N245

SCHAGEN – De nieuwe woonwijk Muggenburg Zuid in Schagen krijgt definitief een ontsluiting op de N245. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. 

In Muggenburg Zuid moeten tussen de 650 en 850 nieuwe woningen komen. Op dit moment wordt gewerkt aan een plan voor de wijk.

De ontsluiting, ook tijdens de bouw, was lange tijd onduidelijk. bewoners van de wijk Muggenburg kwamen in verzet omdat ontsluiting via de Verzetlaan één van de mogelijkheden leek.

Met een akkoord van de provincie voor een ontsluiting op de N245 lijkt de start van de bouw van de nieuwe wijk een stap dichterbij. Het bouwrijp maken van het gebied, tussen de Bonkelaarsdijk, de N245 en de spoorlijn, start waarschijnlijk in 2024.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
7 antwoorden
 1. Eveline
  Eveline zegt:

  Wat ontzettend zonde voor de mooie natuur die hiermee gaat verdwijnen. Overal rondom Schagen is veel historie die veel meer omarmt zou moeten worden ipv volbouwen. Mogelijk zijn er meer bouw opties rondom de dorpen in de gemeente. Zoals in een eerdere reactie ook al aangegeven is: ook wat mij betreft mogen de bollenvelden wel verdwijnen. 

 2. Jan
  Jan zegt:

  Misschien is woningbouw op de bollenlanden een optie. Zij we gelijk van een hoop gif af.

 3. Frans
  Frans zegt:

  Schagen Oost zit ook vol met archeologie. Ik hoop dat Muggenburg nu wel goed gekarteerd wordt en als er iets in de bodem zit, het ook volledig wordt opgegraven. Twee terpen uit de Vroege Middeleeuwen, zullen we in het gebied moeten bewaren.

 4. Frans
  Frans zegt:

  Bouwen aan de oostkant van Schagen gaat ook ten koste van cultuurhistorie, dus dat is ook geen alternatief. Dit keer van te voren heel goed verkennen en dan volledig opgraven als er iets zit. Twee terpen in het gebied moeten we zien te behouden.

 5. J. F. Bos
  J. F. Bos zegt:

  Even ter informatie:
  Precies dit weilandje bevat waarschijnlijk de OUDSTE overgebleven veenverkaveling van Westfriesland. Het patroon van sloten en waterwegen dateert nog uit de vroege middeleeuwen. Daarnaast zijn er in dit gebied vele nog oudere bodemvondsten gedaan met sporen uit de IJzertijd. 

  Een cultuurhistorisch zeer zeldzaam landschap dreigt dus voorgoed te verdwijnen met het beoogde bouwplan voor 650 tot 850 woningen in Muggenburg Zuid. Dit weiland bezuiden Muggenburg leent zich daarom absoluut niet voor dergelijke  grootschalige woningbouw!

  De Schager politiek doet er verstandig aan om zich nog eens goed achter de oren te krabben en zich af te vragen of de huidige grootschalige bowplannen wel verstandig zijn. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, zeg ik maar…

 6. Siem
  Siem zegt:

  Zonde, weer natuur weg. Waar gaan al deze vogels en hazen heen? Regelmatig grutto’s gespot in dit gebied. Er zijn huizen zat, veel huizen worden bewoond door 1 of 2 mensen terwijl er 4 of 5 slaapkamers zijn. We moeten leren anders met de natuur en de huizen om te gaan.

Reacties zijn gesloten.