Motie voor veiliger Bosweg ‘t Zand

SCHAGEN – Wens4u, CDA, VVD en Seniorenpartij willen dat er snel iets gebeurd aan de verkeersveiligheid op de Bosweg in ‘t Zand. 

De afgelopen jaren zijn op die weg meerdere dodelijke ongevallen gebeurd. In februari raakte Shannon van den Berg zwaargewond bij een ongeval op de Bosweg. 

Een aangrijpende reportage bij Noordkop Centraal over de strijd van Shannon was voor Wens4u aanleiding om een motie in te dienen. De motie werd mede ingediend door VVD, CDA en Seniorenpartij.

In de motie roepen de partijen het college op om  met de fietsersbond en de aanwonenden in overleg te gaan om te komen tot aanpassingen om de weg veiliger te maken voor fietsers en voetgangers.

Wethouder Hans Heddes kwam met goed nieuws. Het college is al in gesprek met de bewoners van de Bosweg. Er zijn volgens Heddes meerdere oplossingen denkbaar. Hij gaat met alle betrokkenen nog voor de zomer in gesprek. 

De motie werd unaniem aangenomen.

Zie ook: Shannon (16) uit ‘t Zand vecht voor herstel

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Zijpenaar
    Zijpenaar zegt:

    De Korte Bosweg is zeker even druk en zeker net zo onveilig, echter moeten hier kennelijk eerst slachtoffers vallen voor dat de wegbeheerder hier ingrijpt.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: