Mooie zeilboot met registratienummer

SLOOTDORP – “Beeldend kunstenaar Coby Dirks weet heel goed met de spanning van het materiaal te werken. De zeilen van cortenstaal van het kunstwerk ‘Zeilboot’ bollen echt op” laat kunstexpert Rutger Jan Bredewold waarderend weten. Het beeld staat bij één van de aanlegplaatsen langs de Vaart net buiten Slootdorp.

Coby Dirks is al meer dan 25 jaar actief als beeldend kunstenaar en is autodidact. Ze werkt met cortenstaal of roestvrijstaal of een mengvorm. Zij heeft veel beelden gemaakt voor de Keukenhof. Coby Dirks zet heel erg in op het materiaal. De zeilboot is een aangenaam beeld om naar te kijken. De zeilen buigen en zijn net een beetje getordeerd. 

Minder geslaagd is dat de gemeente er een registratienummer 46 op heeft gezet is de mening van Rutger Jan Bredewold. Hij besluit dan ook deze 96 aflevering van ‘Zien wat je bekijkt’ met de opmerking: “Gemeente zet er nou een bordje bij dat het beeld van Coby Dirks is. Waarom nou toch een nummer?”

Avatar foto
Joop Luten was enkele jaren als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakte nieuwsvideo's en richtte zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakte hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: