Mogelijk langer vast voor poging verkrachting

HAARLEM/SCHAGEN – De 57-jarige Geoffry S. uit Schagen blijft waarschijnlijk langer vast zitten op verdenking van poging tot verkrachting. Dat bleek maandag bij de rechtbank in Haarlem.

De Schagenaar wordt ervan verdacht dat hij zich online heeft voorgedaan als een vrouw uit Schagen op een erotische website. Zo zou hij hebben uitgelokt dat een andere man uit Julianadorp naar haar woning in de wijk Nes Noord in Schagen ging.

De man uit Julianadorp zou zich vervolgens naar de woning van de vrouw hebben begeven en hebben aangebeld. Toen de bewoonster de deur opende, dreigde die man dat hij haar ging verkrachten. Hij drong de woning binnen en trok de vrouw aan heur haren naar de grond.

Het slachtoffer moest zich van de man losworstelen. De Julianadorper vertelde de politie na zijn aanhouding dat hij zou zijn uitgenodigd om naar de woning te komen. S. zou dus degene zijn geweest die achter die uitnodiging zat. Hij heeft zijn betrokkenheid bij de zaak bekend.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven dat S. zich mogelijk voor nog 1 of 2 andere zaken bij de rechtbank zal moeten verantwoorden. In augustus is er opnieuw een inleidende zitting in het strafproces gepland.

Avatar foto
Van onze rechtbankverslaggevers.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):