Mogelijk doorbraak in zaak Tanja Groen

MAASTRICHT – De politie in Limburg is woensdagochtend een zoekactie op het kerkhof aan De Beente in de Maastrichtse wijk Heugem gestart. Deze zoekactie maakt onderdeel uit van het onderzoek naar de verdwijning van Tanja Groen in 1993. 

Op 4 september van dat jaar gaven de ouders, de destijds 18-jarige studente, als vermist op.

Het Openbaar Ministerie Limburg beschouwt de zaak als een cold case. Nu de politie nieuwe en interessante informatie heeft ontvangen, is het onderzoek opnieuw opgestart.  

In het najaar van 2019 ontving het cold case team van de politie in Limburg informatie over de plek waar het lichaam van Tanja Groen mogelijk begraven is. Het team onderzocht deze tip. 

De informatie leidde naar een graf op de begraafplaats van de Katholieke Kerk Heugem, gelegen aan De Beente in Maastricht. Over de concrete inhoud van de ontvangen informatie doet het cold case team verder geen mededelingen.

Het zou gaan om het graf van een man. Mochten in het graf stoffelijke resten van een vrouw aangetroffen worden, dan zal verder onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut plaatsvinden. 

Tanja Groen verdween bijna 27 jaar geleden. De studente woonde op dinsdag 31 augustus 1993 een feestavond bij in de soos van een studentenvereniging aan de Herbenusstraat in Maastricht. 

De ouders van Tanja, Adrie en Corrie Groen, zijn door het Cold Case team geïnformeerd over deze nieuwe ontwikkelingen.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):